Вивиани с първа победа за Quick-Step в ужасяващата австралийска жега

Елиа Вивиани спечели своята първа победа за новия си отбор Quick-Step Floors, след като бе най-бърз във финалния спринт на третия етап в Tour Down Under.

Лидерът в генералното класиране Кейлъб Юън изглеждаше в перфектна позиция за втора поредна победа след отлично извеждане от отбора му Mitchelton-Scott. Той обаче стартира късно спринта си и така Вивиани успя да мине покрай него. Това направи и Фил Баухаус (Sunweb) за второто място, а Юън остана трети.

В последствие водачът в класирането изрази съжаление от случилото се и обясни, че е провалил усилията на отбора си с грешка.

Целият етап премина при ужасна горещина. Температурата бе над 40 градуса, а това накара организаторите да намалят дължината на етапа от 146 на 120 км.

За трети пореден ден Николас Диамини (Dimension Data) и Скот Боудън (UniSA-Australia) бяха в откъснала се група като този път бяха само двамата. Диамини грабна точките за първото изкачване на 38-ия километър, след което намали темпото при оставащи 50 км. Боудън от своя страна взе точките в междинните спринтове, но и неговият ден в челото приключи при оставащи 20км.

От основната група Тиаго Машадо от Katusha-Alpecin опита атака, която доведе до аванс от 17 секунди. И той обаче бе прихванат 8 км преди финала и това подготви всичко за финалния спринт.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори