Ричи Порт отново е господарят на Вилунга

Ричи Порт (BMC) на практика си осигури крайната победа в Tour Down Under, след като отново покори пръв хълма Вилунга, осигурявайки си втора етапна победа.

Нейтън Хаас (Dimension Data) също се справи добре по изкачването и завърши втори пред Естебан Чавес (Orica-Scott).

Така преди последния етап Порт вече води с 48 секунди пред Чавес, а Хаас се изкачи на трето място с пасив от 51 секунди. Горка Изагире (Movistar), който започна деня като втори, бе изтърсен по изкачването и изпадна от топ 10.

В подножието на изкачването всички претенденти бяха заедно, след като откъсналата се група за деня бе прихваната. Sky определно темпото за Серхио Енао, но Порт имаше други намерения и при оставащи 2 километра се понесе напред. Чавес опита да остане близо до него, но както и във втория етап, отново не успя.

„Мисля, е това ще направи утрешния ден малко по-спокоен за нас“, призна след успеха си австралиецът. „Това не е лесно изкаване, така че е чудесно за морала ми да го спечеля. Най-голямата цел е Тур дьо Франс през юли, но нещата вървят добре.“

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори