Ричи Порт покори Вилунга Хил и с екипа на BMC

Саймън Геранс остава с лидерската фланелка преди последния етап

Ричи Порт постигна исторически успех на Вилунга Хил, след като бе най-бърз в кралския етап на Tour Down Under за трета поредна година. Успехът бе първи за Порт като състезател на BMC.

Саймън Геранс пък финишира 17 секунди по-късно на осмо място и така ще стартира неделния градски критериум в лидерското трико с 9 секунди аванс пред Порт.

Фаворитите вървяха заедно до второто изкачване, когато Порт атакува скромна лидерска група, а единствените, които успяха да продължат с него, бяха Серхио Енао (Sky) и Майкъл Уудс (Cannondale).

„Честно казано, не очаквах това. Очевидно вчера не се разви по наш план с разликата на финала, но днес момчетата от BMC бяха невероятни. Те ме подкрепиха тук, което е хубаво, тъй като едва започнах с този отбор и е хубаво да спечеля в Австралия на върха на Вилунга“, сподели Порт след финала.

Енао и Уудс опитаха да поддържат неговото темпо, но Порт бе перфектен до финала и се поздрави с победата, с която изскочи и на второ място в генералното класиране.

Порт обаче обяви, че няма амбиции за генералното класиране и няма да гони бонус секунди във финалния етап. Енао е трети на 11 секунди, а Джей МакКарти четвърти на 20, но по всичко изглежда, че Геранс ще стигне до четвъртата си победа в това състезание.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори