Роън Денис е шампион в Tour Down Under

Холандецът Вутер Виперт спечели последния етап в Tour Down Under, а в същото време Роън Денис триумфира с крайния успех в генералното класиране.

Виперт (Drapac) спечели масовия спринт в края на 90-километровия критериум в Аделаида. Втори остана австралийският шосеен шампион Хайнрих Хауслер (IAM), а трети Борис Валее (Lotto Soudal). Марсел Кител (Giant-Alpecin) остана извън сметките за спринта заради катастрофа преди финала.

„Днес бе последният ми шанс да спечеля състезание в Световния тур този сезон, така че спечелих“, сподели Виперт, който е част от Про Континентален отбор. „Мисля, че това е най-голямото състезание за отбора за цялата година, така че е много, много хубаво.“

Големият победител Роън Денис пък стартира състезанието като помощник на лидера на BMC Кадел Евънс в последното му състезание в Световния тур преди оттеглянето му от състезателна дейност. 24-годишният колоездач обаче се оказа по-добрият катерач, печелейки в Паракомб и задържайки аванса си на Вилунга Хил.

В крайна сметка той завърши на 2 секунди пред Ричи Порт (Sky) и на 20 пред Евънс.

„Това поставя BMC на върха на ранглистата в Световния тур, а за мен, моят роден град и страна е сбъдната мечта да вземем победата. Мисля, че напрежението бе върху мен през цялата седмица и може би трябва да благодаря на Кадел затова и разбира се на отбора. За мен беше лесно, можеш да седя отзад и да не съм под напрежение цяла седмица. Направи живота ми по-лесен“, заяви Денис.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори