Ричи Порт отново е Краля на Вилунга

Ричи Порт (Sky) отново бе номер 1 на Вилунга Хил, за да спечели петия етап на Tour Down Under и почти да вземе лидерството в генералното класиране. Роън Денис (BMC) все пак ще бъде с лидерската фланелка в неделния финален етап след като в днешния ден завърши втори.

Порт повтори упражнението от 2014-а и отново бе недостижим на Вилунга. Той бе част от лидерска група от 25 колоездачи по финалното изкачване, след което с две унищожителни атаки се измъкна от конкуренцията. Денис бе последният, който загуби контакт с Порт като в крайна сметка завърши втори на 9 секунди зад него. Това му позволи да запази, макар и минимална, преднина в класирането от 2 секунди пред Порт.

Рубен Фернандес (Movistar), Кадел Евънс (BMC) и Том Думолин (Giant-Alpecin) завършиха след тях на 16 секунди пасив от победителя.

В Tour de San Luis бе време за индивидуален часовник, който бе спечелен от Адриано Малори (Movistar), завършил на 4 секунди пред Михал Квятковски (Etixx-QuickStep).

Голямата изненада обаче бе страхотното представяне на лидера в класирането Даниел Диас (Funvic), който в никакъв случай не е специалист в бягането по часовник. Въпреки това аржентинецът не само че защити фланелката си, а и увеличи аванса си на 1:09 минути пред Родолфо Торес (Colombia) и 1:25 минути пред Наиро Кинтана (Movistar) при оставащи 2 състезателни дни.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори