Сезонът в шосейното колоездене започва с Tour Down Under

 

Сезон 2014 в Световния тур по шосейно колоездене започва със 16-ото издание на състезанието Santos Tour Down Under в Австралия между 21 и 26 януари.

Надпреварата от 6 етапа ще се проведе в и около Аделаида, а лятото в Австралия ще позволи на професионалните колоездачи да забравят за дъжда и студа из Европа и да се пренесат на топло в столицата на Южна Австралия.

Обикновено спринтьорите са големите победители в състезанието, тъй като времевите бонуси често определят кой да носи оранжевата лидерска фланелка, особено поради факта, че няма нито високи изкачвания, нито бягане по часовник.

Най-трудният ден за състезателите ще бъде предпоследния етап, който включва две изкачвания на Willunga Hill. След това състезанието завършва с традиционните къси обиколки по улиците на Аделаида.

На Tour Down Under Europcar ще направи дебют като отбор от Световния тур като тимът ще бъде воден от френската звезда Томас Воклер. Австралийците от Orica-GreenEdge пък са подготвили силен състав за домашното си състезание като в него личи името на двукратния победител Саймън Герънс.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори