Солова победа и лидерска фланелка за Кадел Евънс на Tour Down Under

 

Кадел Евънс (BMC) показа големите си качества и взе самостоятелна победа в третия етап на Tour Down Under, а по този начин поведе и в генералното класиране.

Австралиецът се представи добре в първите два етапа, но изоставаше с 13 секунди зад лидера Саймън Геранс (Orica GreenEdge).

Състезателят на BMC обаче днес бе много по-добър от своя по-млад сънародник при изкачването на Corkscrew Hill, успя да се справи с предизвикателството на Ричи Порт (Sky) и преодоля височината със 17 секунди преднина пред съперника си.

Геранс настигна Порт малко преди най-високата точка и поведе битката помежду им. Евънс обаче бе твърде бърз и успя да изпревари двойката 7.5 км преди финала. Геранс и Порт бяха застигнати от догонващата група, в която първи финишира Нейтън Хаас (Garmin-Sharp), следван от Диего Улиси (Lampre-Merida), Адам Хансен (Lotto Belisol) и Геранс, съответно втори, трети, четвърти и пети, всички на 15 секунди зад Евънс.

„Имах идея за възможността, която може да ми се открие на изкачването на Corksrew и знаех какво да направя“, заяви щастливият победител. „Отборът свърши фантастична работа, за да ме позиционира, където трябва да бъда. Тренирах добре, но победата е това, за което сме тук.“

„Невероятно е отново да се състезавам в Австралия и да спечеля. Етапното състезание е изцяло за лидерската фланелка и времевият бонус е ключът към спечелването на генералното класиране.“

Евънс спечели бонус от 10 секунди в допълнение на 15-те секунди пред останалите и така вече има 12 секунди аванс в генералното класиране пред Геранс. Улиси е на 15 секунди, а Хаас на 27. Роберт Гесинк (Belkin) и Джерънт Томас (Sky) също са в рамките на 30 секунди, така че запазват шансове за оставащите 3 дни.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори