Улиси изненада Геранс и взе победата във втория етап в Австралия

 

Диего Улиси (Lampre-Merida) изненада фаворитите и спечели втория етап на Tour Down Under, финиширайки пред лидера Саймън Геранс (Orica-GreenEdge) и Кадел Евънс (BMC) .

150-километровият етап от Проспект до Стърлинг се оживи на последното изкачване, където колоездачите се бореха за бонус секундите, а Улиси се превърна в големия победител.

По време на изкачването имаше няколко опита за атаки, първо от страна на Иън Станард (Sky), след това от триото Нейтън Хаас (Garmin-Sharp), Саймън Кларк (Orica-GreenEdge) и Кадел Евънс, но основната група не позволи да има откъсване. Стана ясно, че победителят ще бъде решен в спринт, а Дарил Импей започна извеждане на Геранс отляво на пътя. От другата страна обаче изскочи Улиси, който с добро темпо и скорост открадна етапната победа като дори имаше време да вдигне победоносно ръце. Геранс пък спечели важни бонус секунди, с които запази лидерството в генералното класиране още поне ден.

В генералното класиране Геранс води със 7 секунди пред Улиси, с 11 пред Андре Грайпел и с по 13 пред Стееле фон Хоф и Кадел Евънс.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори