Голям успех за Ники Михайлов и CCC в Обиколката на Словакия

Чудесно представяне и на представителите на "Хемус 1896" Станимир Чолаков и Михаил Михайлов

По перфектен начин завърши Обиколката на Словакия за отбора на CCC Sprandi Polkowice и българина Николай Михайлов, който бе част от състава на поляците за състезанието от категория 2.1.

Шампион в надпреварата стана съотборникът на Михайлов Ян Тратник, който бе №1 и в спринтьорската класация. Освен това пък Пьтър Брожина завърши на третото място и с фланелката за най-добър млад колоездач, с което направи успеха на CCC още по-голям.

Тратник бе отличен във всеки един от етапите като започна всичко с първо място в пролога, а в тежкия трети етап финишира трети на 7 секунди зад победителя и така се доближи максимално до успеха. Във финалния етап около Търнава той завърши в основната група и така подпечата успеха.

Михайлов, който наскоро се завърна в състезания след контузия, беше в ролята на помощник в това състезание и бе със заслуга за успехите на своите съотборници. В крайното класиране той е 109-и с изоставане от 38:57.

В Словакия участва и един български отбор в лицето на Хемус 1896. Двамата българи в него се представиха най-добре в класирането като Станимир Чолаков завърши 60-и на 6:07 минути спрямо Тратник, а Михаил Михайлов е 71-и на 10:50.

 

 

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори