Малори в изкуствена кома след ужасна катастрофа на Tour de San Luis (видео)

Адриано Малори се намира в изкуствена кома след като получи тежки удари, включително фрактура на главата, след ужасяваща катастрофа по време на петия етап на Tour de San Luis.

Малори е бил в челото на основната група, когато според други колоездачи, попада в пукнатина на пътя, заради която пада тежко и остава в безсъзнание за момент. Катастрофата предизвика множество ужасни падания, а Малори е откаран в болница и вкаран в изкуствена кома.

Малори има счупена дясна ключица и още множество контузии, включително фрактури на главата. Той ще остане под наблюдение в следващите 48 часа.

Докторът на Movistar Хесус Хойос е бил заедно с Малори в болницата в Сан Луис.

„Можем само да чакаме и да видим. За момента той е поставен в изкуствена кома. Няма сериозни поражения, но удар в главата си е удар в главата“, заяви Хойос.

Много колоездачи, участващи в Tour de San Luis, съотборници и приятели на Малори отправиха съобщения за подкрепа към Малори в социалните медии.

Катастрофата се случи около 30 километра преди финала, а темпото бе високо, тъй като основната група преследваше откъсналата се група. Инцидентът засегна около 40 колоездачи, които получиха различни наранявания като не е изключено някои от тях да прекратят участието си.

Така победата трябваше да се реши сред откъсналата се група като най-бърз във финалния спринт бе 20-годишният Херман Тивани (Аржентина) пред Дани Диас (Deklo Marseile Provence KTM) и Емилиано Ибара (S.E.P San Juan).

Те обаче не бяха заплаха за лидерството на Едуардо Сепулведа (Fortuneo-Vital Concept), който остава на 3 секунди пред Дайер Кинтана (Movistar) и с 42 пред брат му Наиро.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори