Кавендиш победи Гавирия от третия път, Даниел Диас е шампион в Сан Луис

Марк Кавендиш (Etixx-QuickStep) постигна първата си победа през 2015-а, след като спечели последния етап в Tour de San Luis.

След като на два пъти загуби директна битка с колумбиеца Фернандо Гавирия, този път Кавендиш успя да завърши пред съперника си, който остана втори.

„Щастлив и горд съм, че стигнахме до победа тук. Важно е, не само за мен, но и за целия отбор, да имаме добро чувство от старта тук. Това е важен състезателен опит, който ще използваме за нашия сезон“, сподели Кавендиш.

След загубите от 20-годишния Гавирия в етап 1 и 3, когато колумбиецът тръгна рано напред и задържа аванса си, този път Кавендиш целенасочено тръгна първи в атака като в крайна сметка успехът му дойде доста трудно.

Якуб Марецко, който кара за италианския национален отбор, завърши трети, следван от Саша Модоло.

Аржентинецът Даниел Диас (Funvic) запази първото си място в генералното класиране и триумфира с крайната победа. Колумбиецът Родолфо Торес (Colombia) остана втори, а трети е миналогодишният шампион Наиро Кинтана (Movistar).

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори