Фулсанг спечели кралския етап в Романдия

Отличен Роглич запази лидерската фланелка преди последния етап

Якоб Фулсанг (Astana) спечели кралския етап в Обиколката на Романдия след солова атака по дългото финално спускане. Това бе поредна победа за Astana от началото на сезона и втора в състезанието след тази на Омар Фрайле в първия етап.

Голямата интрига беше между водачите в генералното класиране – първият Примож Роглич (LottoNL-Jumbo) и вторият Еган Бернал (Sky).

Бернал опита много атаки, с които да опита да се откъсне от Роглич, но това така и не стана. Нещо повече – Роглич победи в спринта за второто място, на 47 секунди зад Фулсанг, и така увеличи преднината си пред колумбиеца преди последния етап в Романдия.

Руи Коща (UAE Team Emirates) и Ричи Порт (BMC) последваха дуото, за да завършат съответно четвърти и пети като Коща бе с времето на Роглич и Бернал, а Порт на 2 секунди зад тях.

Фулсанг изглеждаше решен да си осигури първата победа в сезона и последва атака на Коща по финалното изкачване. Двамата бяха прихванати от Бернал, с когото продължи да бъде Роглич.

Фулсанг използва отличните си качества на спускач и се откъсна при оставащи 15 километра.

Бернал и Роглич се отказаха от гонене, следейки един за друг и това позволи на Фулсанг набързо да повее с 40 секунди. Единствено Коща имаше желание да прихване датчанина, но липсата на помощ от останалите направи задачата му невъзможна.

В последните метри измореният португалец бе лесно изпреварен от Роглич и Бернал в битката за допълнителните бонус секунди.

В генералното класиране преди последния етап Роглич води с 8 секунди на Бернал и 35 на Порт. Фулсанг се изкачи от 15-о на 4-о място на 1:16. Коща е пети на 1:23.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори