Фрайле №1 в първия етап в Романдия

Омар Фрайле донесе 14-а победа на Astana през 2018-а. Това стана, след като испанецът победи Сони Колбрели (Bahrain-Merida) във финалния спринт от първия етап на Обиколката на Романдия. Фрайле атакува в Делемонт и остави италианеца зад себе си. Руи Коща допълни топ 3.

Astana определено имаше амбиции в етапа и при оставащи 11 километра Дарио Каталдо опита атака в близост до върха на последното изкачване.

Вторият ход дойде в последните два километра. След като прибра атакуващите, Фрайле реши на свой ред да действа на последния завой. Испанецът като че ли хвана неподготвен Колбрели, който най-вероятно очакваше да бъде най-бързият колоездач в силно намеления пелотон.

Колбрели даде всичко, за да настигне съперника си, но трябваше да се задоволи с второто място. Лидерът в генералното класиране Майкъл Матюс загуби време по финалното изкачване и така Примож Роглич (LottoNL-Jumbo) пое лидерската фланелка. Той е равен по време с Роън Денис, а Герант Томас е трето на 4 секунди.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори