Приоритетът на Фрум за 2015 – Tour de France

 

След презентацията на трасетата за Tour de France 2015, шампионът от 2013-а Крис Фрум изрази разочарование от липсата на бягания по часовник и призна, че обмисля да съсредоточи усилията си в Giro d’Italia и Vuelta a Espana. След дискусии с ръководството на Sky обаче явно все пак се е стигнало до решението именно Тура да бъде приоритет номер 1 пред Фрум за 2015-а година.

Така легендарното състезание се очертава с феноменална конкуренция, след като Винченцо Нибали, Алберто Контадор и Наиро Кинтана също изразиха амбиция да вземат участие.

През 2014-а Фрум напусна надпреварата след серия от катастрофи, след което участва във Вуелтата, където остана втори зад Контадор.

Това най-вероятно ще бъде единственото състезание от Гранд Тура, в което Фрум ще участва през предстоящия сезон като по този начин и той отхвърля идеята на Олег Тинков звездите на спорта да участват и в трите големи състезания.

„Разбира се, заедно като отбор трябваше да приоритизираме някои състезание пред други, но Тура остава моята главна цел за 2015“, заяви Фрум чрез собствения си сайт.  „Възможността за участие в трите Гранд Тура за сезон бе обсъдена, но знам колко е трудно да участваш в два Гранд Тура, целейки се в крайната победа. В този момент на кариерата ми смятам, че Тура им приоритет. Може би ще дойде време, в което други състезания ще бъдат на преден план, но за 2015, това е Тура.“

Малко по-рано пък стана ясно, че Брадли Уигинс може да участва в Джирото, което най-вероятно ще бъде и последното му многоетапно състезание за Sky. Уигинс се подготвя и за подобряване на едночасовия рекорд като опитът му ще бъде през юни 2015-а.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори