Tour de France се отказва от хубавите момичета на подиума?

Собствениците на Tour de France ASO обмислят да сложат край на традицията да използват красиви момичета, които да раздават наградите на победителите в състезанието, информира вестник „The Times“.

Атрактивните девойки на подиума са постоянна гледка в колоезденето и според някои са част от традициите на спорта. Според други обаче използването на жени по този начин е недопустимо в днешно време.

Tour Down Under бе едно от първите състезания в Световния тур, които се лишиха от „хостесите“ на подиума като от състезанието решиха вместо това да използват млади колоездачи, които да раздават наградите. Vuelta a Espana, която е собственост на организаторите на Тура ASO, стана първият Гранд Тур, който предприе подобен ход през миналата година, заменяйки оскъдно облечените атрактивни дами с по-прилично облечени мъже и жени. Някои дамски състезания пък решиха да направят обратното и на Гент-Вевелгем използваха атрактивни мъж за своите церемониии.

Ако и Тура вземе такова решение, Джирото ще остане единственото от трите големи състезания, които използват тази практика. Италианците обаче нямат намерение да я приключват.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори