Хрьоневехен взе победата в най-дългия етап на Тура

Седмият етап в Tour de France бе най-дългият в цялото състезание, а победата в него грабна Дилан Хрьоневехен (LottoNL-Jumbo), който надделя над досегашните победители в спринтовете Фернандо Гавирия (Quick-Step Floors) и Петер Саган (Bora-Hansgrohe) с мощни последни метри.

В предишните етапи за спринтьорите холандецът не успя да демонстрира класата си, но в петък бе решен да го направи и в крайна сметка заслужено стигна до общо втората си етапна победа в Тура, след като през 2017-а триумфира на Шанз Елизе.

Етапът бе изцяло равнинен и логично завърши с финален спринт. Хрьоневехен избра да заеме позиция зад каплата на Александър Кристоф, след което мина покрай норвежеца и с мощни последни 200 метра се оказа твърде бърз за Гавирия и Саган, които се надяваха да запишат хеттрик от победи в тазгодишната Обиколка на Франция.

Колумбиецът и словакът като че ли останаха отдадени на битката помежду си до бариерите, а Хрьоневехен получи чист път в средата и се възползва. Отново Гавирия бе единственият, който получи добро извеждане, благодарение на Макс Рикезе. Саган бе залепен за него, но не успя да го изпревари.

Топ 6 допълниха другите спринтьори, които се пробваха за победата в лицето на Арно Демар, Кристоф Лапорт и Джон Дегенколб.


Грег Ван Авермат (BMC) завърши спокойно в основната група и така запази жълтата фланелка на лидер. Нещо повече – той вече води с 6 секунди на Герант Томас (Sky), след като спечели бонус спринта, носещ му 3 допълнителни секунди.

Съботният етап е още един шанс за спринтьорите преди краят на първата седмица да дойде с паветата до Рубе.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори