BMC изпревари Sky за победа в отборния часовник

Грег ван Авермат облече жълтата фланелка

BMC е победител в отборното бягане по часовник в третия етап на Tour de France 2018. Тимът с лидер Ричи Порт измина трасето от 35,5 км до Шоле за 38:46 минути, което се оказа бе най-доброто време от всички.

Sky даде време с 4 секунди по-слабо, а отличен часовник направи тимът на Quick-Step Floors, който завърши трети на 7 секунди спрямо BMC. Mitchelton-Scott с Адам Йейтс загърби лошите първи два етапа и също се представи добре с пасив от 9 секунди. Същото може да се каже и за Sunweb с Том Дюмолен с изоставане от 12 секунди.

Новият носител на жълтата фланелка е Грег ван Авермат, който мина финалната линия първи за BMC. Неговият съотборник Тиджей ван Гардерен е втори със същото време, а Герант Томас е трети на 3 секунди. В генералното класиране следват Филип Жилбер на 5, Боб Юнгелс на 6 и Жулиен Алафилип на 7.

Лидерът след втория етап Петер Саган не успя да поддържа темпото на своите съотборници от Bora-Hansgrohe и завърши след тях, а иначе германският тим даде седмо време на 50 секунди зад победителите. За Ван Авермат това е второ обличане на жълтата фланелка, след като я носи за три етапа през 2016-а.

Най-напред от големите фаворити е Дюмолен – седми на 11 секунди. Десети на 35 секунди е Ригоберто Уран, чийто тим Education First Drapac даде шесто време. Якоб Фулсанг е 13-и на 51, а с това изоставане е и Порт. Фрум е на 55 секунди, а големият губещ след първите три етапа се казва Наиро Кинтана. Той е на над 2 минути след проблемите си в първия етап и след като неговият Movistar завърши 10-и на 54 секунди.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори