Роглич спечели кралския етап в Тура, Томас все по-близо до големия успех

Примож Роглич спечели „кралския” 19-и етап в Tour de France! Словенецът отново показа, че е част от най-добрите в шосейното колоездене и с перфектно каране по спускането след последното изкачване успя да изпревари с лекота останалите от селектираната група на фаворитите.

Така Роглич дори успя да изпревари Крис Фрум и да заеме трето място в генералното класиране.

Лидерът Герант Томас направи поредния си блестящ етап като накрая със спринт дори успя да вземе бонус секундите за второ място и така се доближи максимално до големия триумф в Тура, от който го дели едно добро представяне в индивидуалния часовник в събота.

Роглич показа, че е най-добрият за деня още по изкачванията, в които умори съперниците си от атаки. Най-уязвим от тези атаки се оказа Крис Фрум, който отново трудно издържаше на темпото и на няколко пъти се връщаше в групата само заради голямата помощ на Еган Бернал.

В крайна сметка Роглич завърши на 19 секунди пред съперниците си, а взе и 10 секунди бонус за първото място.

Томас пък финишира пред Ромен Барде, а със същото време финалната линия преминаха и другите в групата – Дан Мартин, Рафал Майка, Том Дюмолен, Микел Ланда и Фрум.

Така в генералното класиране Томас увеличи преднината си. Дюмолен запази второто място на 2:05 минути зад него, а усилията на Роглич му донесоха трета позиция на 2:24. Фрум е четвърти на 2:37.

„Много съм щастлив. Невероятно е, много хубаво чувство. Днес имах краката, опитах много пъти  и накрая се откъснах на спускането. Разбира се, че беше перфектно и съм много щастлив”, коментира Роглич, за когото това бе втора победа на Тура след изкованата по подобен начин през миналата година на Кол дю Галибие.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори