Арно Демар стигна до така очакваната етапна победа в Тура

Французинът Арно Демар (Groupama-FDJ) стигна до така желаната победа в Tour de France. Демар го направи в равнинния 18-и етап, който очаквано завърши с масов спринт.

В него Демар получи перфектно извеждане, след което атакува 200 метра преди финала, оставяйки зад себе си Кристоф Лапорт (Cofidis) и Александър Кристоф (UAE). Зад първите трима завършиха другите малко останали спринтьори в Тура Едвалд Боасон Хаген, Сони Колбрели, Максимилиано Рикезе, Джон Дегенколб и Петер Саган. След тежкото си падане в 17-ия етап, Саган не рискува с включваше в битката за победата, но това и не му бе необходимо, тъй като вече си е осигурил зелената фланелка, стига да стигне благополучно до Париж.

Денят бе спокоен за фаворитите, които използваха етапа за лека почивка преди решителния кралски етап в петък. Преди него Герант Томас води с 1:59 минути пред Том Дюмолен и с 2:31 пред Крис Фрум.

Иначе победата на Демар е третата френска в Тура през тази година, след като Жулиан Алафилип записа две. Демар не успя да се противопостави на другите звездни спринтьори в първата седмица на Обиколката на Франция, но голяма част от тях вече не са част от състезанието, тъй като в Алпите не успяха да влязат във времевия лимит на някои от етапите. Демар имаше този проблем в Пиренеите, но в крайна сметка с много усилия стигна до предпоследния шанс за спринтьорите и се възползва от него.

 

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори