Хеттрик за Кител на Тура, изравни германски рекорд

Марсел Кител (Quick-Step Floors) продължи да доминира спринта на Tour de France като спечели трета победа от началото на състезанието. Този път Едвалд Боасон Хаген (Dimension Data) бе най-близо до това да победи германеца като дори накрая съдиите трябваше внимателно да разглеждат фото финиша, за да определят победителя. Майкъл Матюс (Sunweb) допълни топ 3.

За Кител това бе общо 12-а победа в Тура като по този начин изравни рекорда на Ерик Цабел за най-много победи на германец. Успехът му донесе и зелената фланелка за лидер при спринтьорите.

И този финален спринт, подобно на останалите в първата седмица на Тура, бе доста хаотичен. Арно Демар и Насер Буани бяха най-активни в позиционирането, но когато се стигна до последните метри, французите сякаш вече бяха използвали цялата си енергия и така позволиха да бъдат изпреварени.

Крис Фрум (Sky) и останалите фаворити в генералното класиране завършиха в основната група без промяна в класирането – Фрум води на 12 секунди пред съотборника си Герант Томас, а Фабио Ару (Sky) е трети на 14.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори