Фрум смаза всички в часовника, доближи се до дубъла

Крис Фрум (Sky) увеличи своята преднина в генералното класиране на Vuelta a Espana след комфортна победа в 40-километровия индивидуален часовник на 16-и етап.

Британецът записа втората си победа във Вуелтата, завършвайки с 29 секунди пред Вилко Келдермен (Sunweb) и с 57 пред Винченцо Нибали,

Фрум преодоля трасето за точно 47:00 минути и така увеличи аванса си в генералното класиране пред Нибали на 1:58 минути. Келдерман пък успя да изпревари Илнур Закарин и да заеме място на подиума 5 етапа преди края.

Алберто Контадор (Trek Segafredo) направи отличен часовник и завърши пети, което го изкачи и на пето място в генералното класиране, с възможности за топ 3.

Етапът бе разочароващ за Фабио Ару и Естебан Чавес, които загубиха доста време и паднаха надолу в класирането.

Ленард Кемна (Sunweb) бе най-бърз в първата половина от състезателите и пое лидерството преди Тобиан Лудвигсон да го подобри с 23 секунди.

Боб Юнгелс не се справи според очакванията, а в същото време Келдерман показа, че е бърз като успя да настигне стартиралия 2 минути преди него Чавес още до половината на трасето.

Контадор бе с най-добрите междинни времена и бе първият, финишинал под 48 секунди.

Келдерман обаче бе с 30 секунди по-бърз от него и пое лидерството преди последният по трасето Фрум да сложи всички в малкия си джоб и да се доближи до безпрецедентния дубъл от Tour de France и Vuelta a Espana в една година.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори