Фрум си осигури Четвъртата, изненадващ победител в часовника

Крис Фрум (Sky) вече може да бъде считан за новия стар шампион в Tour de France! С перфектна езда в бягането по часовник от предпоследния етап Фрум даде трето време и бе далеч пред своите конкуренти.

По този начин за него остава просто да стигне до Шанз Елизе в неделя, за да узакони спечелването на четвъртата си шампионска купа в Тура.

Часовникът определи изненадващ победител в лицето на Мачей Боднар, който даде време с едва секунди по-добро от това на сънародника си Михал Квятковски. Фрум бе с 6 секунди зад Боднар, а в класирането следваха Тони Мартин на 14, Дарил Импи на 20 и Алберто Контадор на 21.

Ригоберто Уран също имаше добър ден и комфортно си осигури второто място в крайното генералното класиране. Голямата интрига бе за третата позиция, за която се бореха Ромен Барде и Микел Ланда. Барде като цяло е слаб часовникар и бе ясно, че трудно ще задържи мястото си в топ 3. Той обаче все пак го направи с едва една секунда пред Барде.

Така преди протоколния последен етап, който ще бъде за спринтьорите, Фрум води с 54 секунди на Уран, 2:20 на Барде, 2:21 на Ланда и 3:05 на Фабио Ару.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори