Първа победа в Тура за Бауке Молема

Бауке Молема (Trek) спечели първата си етапна победа в Tour de France, след като направи успешна солова атакa в интересния 15-и етап на Тура.

Холандецът се откъсна от голяма лидерска група при оставащи 29 километра и в крайна сметка успя да остане пред преследвачите. Диего Улиси (UAE Team Emirates) спечели спринта за второ място, а Тони Галопен (Lotto-Soudal) допълни топ 3.

Крис Фрум (Sky) имаше трудности в етапа, но успя да защити първото си място в генералното класиране. На предпоследното изкачване атаката на Ag2r La Mondiale остави Фрум със само един съотборник в лицето на Микел Ниеве. Малко след това той спука гума и трябваше да поработи сериозно, за да се върне в групата.

Така Фрум продължава да води с 18 секунди пред Фабио Ару и 23 пред Ромен Барде.

Откъсналата се група з а етапа бе голяма, а Майкъл Матюс взе 20-те точки от междинния спринт, с които намали аванса на Марсел Кител в борбата за зелената фланелка.

Тони Мартин на свой ред атакува и постигна аванс от близо минута и половина. По изкачването от първа категория обаче той бе настигнат. Проблемите на Фрум пък го накараха да се труди много преди да се завърне в основната схема при оставащи 32 км.

Уорен Баргюл затвърди първото си място при катерачите като натрупа доста точки по изкачванията. Молема обаче бе този, който атакува от лидерската група, а това се оказа и печелившата атака. Набързо той натрупа преднина, която така и не бе стопена. Групата на Улиси, Галопен и Примоз Роглич пристигна на 19 секунди, Баргюл ма 23. Николас Роуч на 1 минута.

В последните километри в групата на жълтата фланелка единственото по-интересно бе атаката на Дан Мартин, който успя да направи няколко секунди на останалите и по този начин измести Микел Ланда от петото място в генералното класиране. Наиро Кинтана имаше огромни проблеми и загуби няколко минути като по този начин се прости с мястото си в топ 10.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори