Кител няма спирка – пета победа на Тура

Марсел Кител (QuickStep Floors) продължи своята невероятна доминация в спринтовете на Tour de France, записвайки невероятна пета победа в 11-ия етап до Пау, който отново бе предпазначен за най-бързите във финалните метри.

Кител успя да завърши с видима разлика пред втория Дилан Грьоневеген (LottoNL-Jumbo), а Едвалд Боасон Хаген (Dimension Data) допълни топ 3.

Така Кител е първият с пет етапни победа в един Тур от Марк Кавендиш през 2011 година. Рекордът за една Обиколка на Франция е 8 победи на един колоездач като това са постигали трима в историята.

„Невероятно е. Понякога си мисля, че когато си на най-високо ниво в спринта е като да играеш тетрис и мисля, че в последните няколко игри намерих всички пространства. Не направих грешка и линиите ми бяха перфектно“, заяви Кител след състезанието.

11-ият етап изглеждаше предначертан за спринтьорите, но Мачей Боднар (Bora-Hansgrohe) бе много близо до това да изненада всички. Боднар бе част от откъсналата се група за деня, но при оставащи 23 км реши да атакува самостоятелно. Авансът му не бе голям, но се задържаше до самия край. Едва при оставащи 500 метра до финалната линия той бе застигнат.

Крис Фрум (Sky) завърши спокойно в основната група и запази жълтата фланелка. Един от основните му конкуренти Ромен Барде (AG2R-La Mondiale) успя да не загуби време, но с цената на доста усилия, тъй като трябваше да настига групата след катастрофа.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори