„Изненада“ – четвърта победа на Кител в Tour de France

Марсел Кител (QuickStep Floors) отново доказа, че е най-качественият спринтьор на Tour de France, записвайки впечатляваща четвърта победа от 10 етапа до този момент.

Джон Дегенколб (Trek Segafredo) и Дилан Гьоневеген (LottoNL-Jumbo) завършиха съответно втори и трети, но нямаха никакъв шанс срещу мощта на Кител и само станаха преки свидетели на неговата атака.

За Кител това бе общо 13-а победа в Тура, с което става еднолично германецът с най-много етапни успехи в състезанието. Във финалния спринт той бе сравнително назад, но се изстреля по впечатляващ начин и просто бе неуловим за съперниците.

Иначе денят бе спокоен за фаворитите в генералното класиране, които завършиха в основната група. Така Крис Фрум (Sky) запази жълтата лидерска фланелка с 18 секунди пред Фабио Ару (Astana) и 51 секунди пред Ромен Барде (AG2R La Mondiale).

Иначе етапът бе белязана от откъснала се група от едва двама в лицето на Йоан Офредо и Ели Гесберт. Тяхната преднина вървеше в рамките на 3-4 минути, но очаквано пелотонът не им позволи да направят сензацията и дуото бе застигнато при оставащи 7 км.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори