Пантано постигна най-голямата победа в кариерата си

В 15-ия етап на Tour de France Харлинсон Пантано (IAM Cycling) постигна най-голямата победа в своята кариера, която бе и първата му в Гранд туровете.

Колумбиецът се откъсна заедно с Рафал Майка (Tinkoff) в спускането от Lacets du Grand Colombier, след което изпревари полския шампион във финалния спринт между двамата.

Дуото бе част от солидната откъснала се група за деня, но с общи усилия колумбиецът и полякът излязоха сами напред при оставащи 14 км.

Майка изтърси Пантано на последното изкачване, но при спускането почти катастрофира, което позволи на Пантано да се присъедини отново към него.

Майка бе този, който пръв спринтира за победата, но спринтът му дойде прекалено рано и така бе изпреварен от съперника си преди финалната линия. Алексис Вилермоц (AG2R La Mondiale) пък спечели спринта със Себастиен Райхенбах (FDJ) за третата позиция.

Групата на жълтата фланелка остана доста малобройна до финала, а това се дължеше на отличното темпо на Sky, както и на серията атаки на Фабио Ару и Алехандро Валверде, след което и на Ромен Барде и Валверде. Крис Фрум бе оставен единствено с Вут Пулс, но това се оказа достатъчно за лидера, който запази жълтата фланелка и аванса преди конкурентите си.

 

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори