Саган с втора етапна победа в Тура, Фрум увеличи аванса си

Страхотен се оказа 11-ият етап на Tour de France за две от големите звезди на колоезденето – Петер Саган (Tinkoff) и Крис Фрум (Sky). Саган спечели етапа от Каркасон до Марсилия, а Фрум финишира втори заедно с него като по този начин увеличи още преднината си в генералното класиране.

Артур Вишо и Лий Хауърд бяха двамата, които се откъснаха рано в етапа. Силният страничен вятър доведе до силно каране от някои от отборите, а паданията също не липсваха. Разкъсвания се получиха на няколко пъти, но Крис Фрум и Sky внимаваха и не допуснаха да бъдат изненадани. Двамата откъснали се колоездачи бяха прихванати бързо и изглеждаше, че победителят ще бъде решен от масов финален спринт.

Изненадващо обаче в последните 10 километра Петер Саган подхвана поредната си атака, а Крис Фрум и Герант Томас (Sky) бяха единствените, които го последваха. С тях бе и отличният часовникар и съотборник на Саган Мачей Боднар. Четиримата набързо постигнаха аванс от над 20 секунди, а огромната основна група така и не успя да се организира и да отговори на акцията.

Фрум опита да спринтира за победата, но нямаше шансове да се пребори със световния шампион, който записа втората си етапна победа, а със спечелените точки вече е много близо до осигуряването на зелената фланелка.

Фрум пък от своя страна остана доволен, тъй като с второто си място получи допълнителни 6 секунди бонус. Топ 3 допълни Боднар. Основната група дойде на финала с изоставане 6 секунди, а по този начин Фрум увеличи аванса си в генералното класиране с общо 12 секунди.

Вторият Адам Йейтс вече е на 28 секунди изоставане, а Дан Мартин на 31. Наиро Кинтана е четвърти с пасив от 35 секунди.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори