Tour de France 2015 започва от Утрехт

Tour de France 2015 ще стартира от холандския град Утрехт, потвърдиха от организаторите на състезанието ASO. Така за шести път най-голямото състезание в спорта ще започне от Холандия.

„Утрехт опитваше да получи Големия старт от дълго време. Те работеха здраво, за да го осигурят и го заслужават. Доволни сме с този Голям старт“, заяви директорът на Тура Кристиан Прюдом.

Слуховете, че градът е заслужил голямата чест имаше от няколко седмици, но от градското ръководство отричаха информацията. В тайна среща обаче е било потвърдено, че ще бъдат вложени 5 милиона евро средства за подготовка на събитието, а останалите 5 милиона ще бъдат осигурени от спонсори. Така Tour de France ще се завърне в Холандия само 5 години, след като стартът бе в Ротердам. Общо за шести път Тура ще започне от Холандия, което прави страната на лалетата рекордьор по този показател.

„Утрехт е град, който живее с велосипеда. Това е студентски град, млад град, който разбира важността на това събитие“, допълни Прюдом.

Официалната презентация на Големия старт в Утрехт ще бъде в Париж на 28 ноември, а посланик на събитието ще бъде бившият победител в Тура Ян Янсен.

Както е известно, Tour de France 2014 ще стартира в Йоркшир, което значи, че за първи път в две поредни години стартът на състезанието ще бъде извън Франция.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори