Тони Мартин спечели павирания етап 4 на Тура и се облече в жълто


Summary – Stage 4 (Seraing > Cambrai) – Tour de… by tourdefrance_en
След изпълнени с малшанс първи три етапа, в които постоянно се разминаваше с жълтата фланелка, Тони Мартин (Etixx-QuickStep) най-сетне облече лидерското трико след перфектна победа в четвъртия и най-дълъг етап в тазгодишния Tour de France, който бе изпълнен с няколко павирани участъци.

За разлика от миналата година, паветата не доведоха до големи разкъсвания и изглеждаше, че финален спринт ще определи победителя. При оставащи 3.5 километра обаче, германецът тръгна смело напред в типичния си стил и в крайна сметка завърши преди всички останали. Спринт се получи, но за второто място, а в него Джон Дегенколб (Giant-Alpecin) изпревари Петер Саган (Tinkoff-Saxo) и Грег ван Авермат (BMC).

Винченцо Нибали (Astana) се опита да бъде агресивен, но не можа да демонстрира преимущество, както преди година. Крис Фрум (Sky) изглеждаше свеж и също опита атаки, а Алберто Контадор (Tinkoff-Saxo) и Наиро Кинтана (Movistar) се погрижиха затова между топ 4 фаворитите за генералното класиране да не се получи разлика във времената.

Така Тони Мартин поведе с 12 секунди пред Фрум, а трети е Тиджей ван Гардерен (BMC) с изоставане от 25 секунди.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори