За втори път: Крис Фрум е шампион на Tour de France

Андре Грайпел (Lotto Soudal) записа своята четвърта етапна победа в тазгодишния Tour de France с успех в спринта на финания 21-и етап по Шанз-Елизе. Очаквано всичко се реши във финален спринт, в който Грайпел изпревари Брайън Кокард (Europcar) и Александър Кристоф (Katusha).

По-назад в групата, Крис Фрум узакони втората си титла в Тура, пресичайки финалната линия прегърнат със своите съотборници.

Петер Саган (Tinkoff-Saxo) завърши седми в Париж, но това му бе достатъчно да се поздрави със своята четвърта зелена фланелка подред.

Фрум пък имаше още поводи за радост, след като завоюва и фланелката за най-добър катерач като по този начин се превърна в първия колоездач след Еди Меркс, спечелил в един Тур двете фланеки.

Наиро Кинтана (Movistar) записа своето второ второ място в три сезона, както и фланелката за най-добър млад колоездач. Радост имаше и за Франция, след като Ромен Барде (Ag2r=La Mondiale) бе избран за най-агресивен колоездач. Отборен шампион е Movistar, който нямаше трудности за това отличие с наличието на втора Кинтана и третия Алехандро Валверде.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори