Пино покори Алп д’Юез, Фрум задържа жълтата фланелка

Тибо Пино (FDJ) спечели 20-ия предпоследен етап на Tour de France за кеф на всички местни фенове, след като покори легендарното изкачване Алп Д’Юез с перфектна солова победа.

Наиро Кинтана (Movistar) демонстрира своята класа, но сякаш твърде късно. Колумбиецът завърши втори и направи над минута на Крис Фрум (Sky), който финишира четвърти. Това обаче бе достатъчно за британеца да запази жълтата фланелка, с която ако не се случи нещо извънредно, ще завърши и в неделя в Париж. Райдър Хешдал (Cannonale-Garmin) зае трето място в етапа.

Фрум отново трябваше да отговаря на многобройни атаки, но нямаше отговор за решителната атака на Кинтана на Алп д’Юез. Колумбиецът обаче не успя да натрупа достатъчно голям аванс, за да грабне жълтото трико. В крайна сметка Кинтана завърши на 18 секунди зад победителя Пино, който донесе първи успех за FDJ.

Хешдал пристигна на финала с пасив от 41 секунди, а Фрум бе на 1:20 минути зад колумбиеца, което му бе повече от достатъчно да остане начело в класирането.

Алберто Контадор (Tinkoff-Saxo) не успя да се задържи в групата на фаворитите, а малшанс споходи Винченцо Нибали (Astana), който спука гума в началото на изкачването.

В генералното класиране Фрум води с 1:12 пред Кинтана, Валверде е трети на 5:25, Нибали четвърти на 8:36, а Контадор затваря топ 5 на 9:48.

Velocafe.bg
Повече в Събития
Първи кръг от BG Urban Series през погледа на Velocafe

На 15 май, за втора поредна година, се проведе състезанието по градско спускане в гр. Плевен. То беше първият кръг...

Затвори