Ван Авермат спечели спринта в Родес, Саган пак втори

Грег Ван Авермат (BMC) завоюва първата си етапна победа на Tour de France с перфектен спринт на лекото финално изкачване в Родес. Втори за пореден път остана Петер Саган (Tinkoff-Saxo), който може да се утеши с факта, че увеличи аванса си в борбата за зелената фланелка. С разлика зад двамата трети завърши Ян Бакелантс (Ag2r La Mondiale). В генералното класиране пък не настъпиха някакви промени.

Етапът бе белязан от трима “бегълци” в лицето на Вилко Келдерман, Томас Де Гендт и Сирил Гутие като трото бе прихванато едва в последните метри преди Ван Авермат да тръгне мощно напред, следван от Саган.

За словака това бе 15-о второ място в етап на Тура и четвърто само през тази година, а иначе той увеличи аванса си за зеленото трико пред Андре Грайпел на 24 точки.

За фаворитите основната грижа в етапа бе да останат хидратирани. Алберто Контадор и Винченцо Нибали имаха проблеми в етапа, но успяха да завършат спокойно. Крис Фрум остава лидер пред Тиджей ван Гардерен и Наиро Кинтана.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори