Вос е първата шампионка в женския вариант на Tour de France

 

Световната шампионка Мариане Вос (Rabo-Liv) влезе в историята като победителка в първото в историята женско издание на Tour de France, което получи името Обиколката на Шанз Елизе.

Жените за първи път влязоха в светлините на прожекторите заедно с мъжете и часове преди старта на последния ден в Тура, на свой ред караха 89 километра, правейки обиколки в самия център на Париж, подкрепяни от много местни фенове на спорта.

Състезанието бе белязано от множество атаки от различни колоездачки, но и последната атака бе неутрализирана няколко километра преди финала. Вос проведе умно състезание, а когато дойде време за спринта, не даде никакъв шанс на останалите и пресече първа финалната линия. Единствената сериозна съперничка на Вос бе Кирстен Уайлд (Giant-Shimano), но и тя не бе в състояние да се противопостави и трябваше да се задоволи с второто място. Призовата тройка оформи канадката Леа Кирхман (Optum).

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори