След фото-финиш: Трентин победи Саган в седмия етап

 

Матео Трентин (Omega Pharma-QuickStep) завоюва победа с фото-финиш срещу Петер Саган (Cannondale) в спринтовия финал на седмия етап на Tour de France. Тройката допълни Тони Галопен (Lotto-Belisol).

Лидерът в състезанието Винченцо Нибали (Astana) остана далеч от неприятности и пристигна на финала с времето на победителя, запазвайки аванса си от 2 секунди пред съотборника си Якоб Фулсанг и 44 секунди пред Саган.

Финалният спринт бе много драматичен като в последните метри имаше две катастрофи, а дори и след финала не бе ясно кой всъщност е първи като много коментатори дори обявиха Саган за такъв. Фото-финишът обаче показа, че макар и с милиметри, първи финалната линия пресича Трентин. Така Саган записа трето второ място на тазгодишния Тур и все още няма победа.

Повечето фаворити завършиха спокойно етапа, но това не се отнася за Тиджей ван Гардерен (BMC), който бе замесен в катастрофа при оставащи 16 километра. Заради високото темпо, той не успя да се върне в групата и в последствие се смъкна от 11-о до 18-о място в класирането с пасив от 3:14 минти.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори