Нибали изненадващо спечели втория етап на Тура

 

Винченцо Нибали (Astana) изненадващо спечели втория етап на Tour de France до Шефийлд, след като се откъснал от лидерската група 2 километра преди финала. Италианецът пое и лидерството в генералното класиране, а призовата тройка в етапа допълниха Грег Ван Авермат (BMC) и Михал Квятковски (Omega Pharma QuickStep).

Нибали облече жълтата фланелка, която пое от победителя в първия етап Марсел Кител (Giant-Shimano), който очаквано не успя да оцелее по деветте изкачвания. Петер Саган (Cannondale) бе считан за фаворит в етапа, но не успя да стигне до успеха. Той все пак се изкачва до второто място в генералното класиране, а Ван Авермат е трети.

Очаквано етапът се реши с финален спринт. Последните 5 километра днес бяха изключително интересни с множество атаки. Първо офанзива предприе Контадор, следван от Саган, а после и Фрум. На спускането Саган пое отново лидерството, а следващата атака бе дело на Фулсанг, следван от Ван Авермат. Всички обаче бяха изненадани от Нибали, който направи мощна атака при оставащи 2 километра. Останалите лидери се дебнеха един друг и така позволиха на италианеца да финишира първи. Битката за второто място бе спечелена от Ван Авермат, следван от Квятковски.

Така Нибали спечели първата си етапна победа в Тура и първа за италиански шампион от 1999 година насам.


EN – Summary – Stage 2 (York > Sheffield) by tourdefrance

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори