Великолепен Нибали изнесе урок на всички и триумфира на Хутакам

 

Лидерът в Tour de France Винченцо Нибали (Astana) демонстрира великолепната си форма, за да триумфира в 18-ия етап от Пау до Хутакам.

Нибали направи нова гигантска крачка към шампионския приз, пресичайки финала сам, на 1:10 минути от квартет от четирима преследвачи, заели местата от второ до пето, съответно Тибо Пино (FDJ), Рафал Майка (Tinkoff-Saxo), Жан-Кристоф Перо (Ag2r La Mondiale) и Тиджей ван Гардерен (BMC).

Етапът бе последният планински в тазгодишния Тур и включваше легендарното изкачване на Турмале, както и финала на Хутакам.

“Исках да спечеля етапа за отбора, който работи толкова здраво за мен“, заяви Нибали след успеха. „Важно е да спечелиш в Пиренеите. Не мислех за генералното класиране.“

Дори и да не е мислил за него, Нибали отново увеличи аванса си, който е вече внушителните 7:10 минути. Пред колоездачите предстоят един равнинен етап в петък, съботното бягане по часовник и неделният финален етап до Париж, така че италианецът само трябва да стигне до Шанз Елизе, за да бъде узаконен като шампион на Тура.

Промяна има в местата след първото. Втори вече е Тибо Перо, който измести Алехандро Валверде. Испанецът изгуби време на Хутакам и вече е четвърти на 7:25 минути пасив. Пред него е и Перо на 7:23.

„Имам добра преднина, която ми помага да съм спокоен и релаксиран. Утре се надявам да бъде спокоен ден и после е часовника преди Париж“, допълни Нибали.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори