Майка показа защо е най-добрият катерач на Тура с втора победа

 

Рафал Майка (Tinkoff-Saxo) завоюва втори етап в Tour de France, след като постигна солова победа на Пла д’Аде. През целия ден полякът се бореше за точките за класацията при катерачите, а в крайна сметка затвърди притежанието на бялата фланелка на червени точки, финиширайки с 28 секунди пред втория Джовани Висконти (Movistar). Лидерът в генералното класиране Винченцо Нибали (Astana) е трети.

За Майка това бе втори етапен успех на Тура, а за отбора му бе втори пореден след този на Майкъл Роджърс във вторник.
Височинният финал даваше двойни точки за класацията при катерачите, а със спечелването им Майка си осигури и крайната победа в нея. За целта полякът единствено трябва да стигне до Париж.

Борбата в днешния ден не бе само за етапен успех и за класирането при катерачите, но и за местата на почетната стълбичка в генералното класиране. Нибали увеличи аванса си пред Алехандро Валверде (Movistar) на 5:26 минути и изглежда все по-близо до големия триумф. Испанецът трябва да се притеснява повече за това, дали ще запази второто си място, тъй като проблемите му днес доведоха до смаляване на аванса му. Преди етапа той водеше с 1:31 минути на Жан-Кристоф Перо (Ag2r La Mondiale), но сега той е само 42 секунди. Другите претенденти за тройката Тибо Пино (FDJ) и Ромейн Барде (Ag2r La Mondiale) финишираха с 5 секунди зад Валверде.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори