Майка спечели кралския етап на Тура

 

Рафал Майка (Tinkoff-Saxo) спечели кралския 14-и етап на Tour de France. Полякът бе част от откъсналата се рано група, а 10 километра преди финала атакува и в крайна сметка стигна сам до края на етапа.

Второто място зае лидерът в генералното класиране Винченцо Нибали (Astana), който отново атакува в края, а тройката допълни Жан-Кристоф Перо (Ag2r-La Mondiale), продължил до финала с италианеца.

Присъствието на Майка на Тура на практика си бе чист късмет, тъй като той замени в последния момент Роман Кройцигер заради проблеми с неговия биологичен паспорт. Полякът бе завършил Giro d’Italia на шесто място и не бе предвиден за състезанието заради натрупаната умора, но ето, че именно той донесе първата етапна победа за Tinkoff-Saxo след отпадането на Алберто Контадор.

„Това е първата победа в кариерата ми. Винаги съм бил втори и трети, а днес знаех, че трябва да атакувам, защото ако не атакувам, те ще ме победят на финала. Трябваше да се боря и да победя“, заяви Майка след успеха.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори