Лидерът Тони Мартин напуска Тура заради счупена ключица

Рентгеновата снимка потвърди, че Тони Мартин има счупена лява ключица след тежкото си падане във финалния спринт на етап 6 от Tour de France.

Първоначално Мартин изрази намерение да продължи участието си, но няма да е в състояние. Така носителят на лидерската жълта фланелка напуска надпреварата и ще пътува за Германия за операция.

„Ключицата е счупена. Ще дискутираме следващите стъпки“, написа Мартин в Туитър. Новината потвърди и лекарят на тима, който обясни, че дори германецът да е искал да стартира днес, то той е щял да му забрани.

Етапът бе на двата полюса за Etixx-QuickStep, тъй като в същото време Зденек Щибар стигна до победата. „До този момент имаме голям успех. Странно е да си толкова тъжен и щастлив едновременно“, сподели Мартин. „Казах на Щибар да не бъде тъжен за мен. Казах му да се наслаждава на своя ден, тъй като го заслужава. Сигурен съм, че отборът ще запази висок дух. Това е Tour de France.“

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори