Да убият голямата ти вело мечта (несгоди в „Париж-Брест-Париж“)

Повечето от вас най-вероятно са чували за бреветите – тези вълнуващи и маратонски шосейни карания, в която група от смели колоездачи изминават огромни разстояния от по над 200 километра, като единствената цел е да успеят да изминат разстоянието за определено време. Ако искате да научите повече за бреветите, прочетете в нашата статия по темата!

Paris-Brest-Paris

В неделния ден в Париж стартира най-големия и популярен бревет в света – Париж-Брест-Париж, в който участниците трябва да изминат внушителните 1239 километра за 4 дни. В бревета участват над 6 хиляди души, но не си мислете, че който иска може да се запише – за да участвате трябва да се квалификацирате, финиширайки бревети на 200, 300, 400 и 600 км под определеното време и то в същата календарна година – тоест в изминалите месеци от 2015 година.

Всичко това звучи страхотно, а още по-хубаво е, че за участие в Париж-Брест-Париж се класираха и десетки българи, които в последните 4 години са се подготвяли и мечтали за участието в най-големия бревет в света. Само че голямата мечта на четирима от тях бе разбита на пух и прах…

Причината? На сутринта преди старта с ужас са установили, че велосипедите им са били откраднати. И така, само за миг, подготовка, усилия, хвърлени хиляди левове за велосипед и път, отиват на вятъра… Нашият човек в бревета Цветан Близнаков дори ни разказа, че едно от момчетата е дотолкова обезкуражено, че е заявил, че няма да се качи на колело, когато се върне в България.

Колелата са били в коридора пред стаите в хотела, което означава, че най-вероятно крадецът е гост или служител на хотела. Френската полиция моментално е осведомена за случая, но не е обърнала особено внимание. Ние силно се надяваме, че велосипедите все пак ще се открият и пожелаваме на нашите колеги колоездачи да продължат да карат, напук на всичко, за да осъществят мечтата си, макар и 4 години по-късно.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори