Най-големите имена в колоезденето стартират в Тирено – Адриатико

Евроспорт ще излъчва едно от най-престижните едноседмични състезания в календара

Пробегът Тирено – Адриатико по традиция е едно от събитията, които бележат началото на колоездачния сезон в Европа. След веригата състезания в Австралия и Близкия Изток, големите имена в спорта се завръщат на Стария континент за едно от най-престижните едноседмични състезания.

Въпреки полемиките около Крис Фруум или може би точно заради тях, всяка стъпка на британеца се следи под лупа, а зрителите на Евроспорт ще могат да проследят първото решаващо действие в похода към Розовата фланелка от Джирото, която би оформила големия шлем за Фруум от титли в трите големи обиколки. Фруум стартира сезона с 10-то място в Андалусия и ако тогава имаше извинение, че му липсва състезателна практика, този път всичко останало освен място в тройката ще бъде възприето като откровен провал. А конкуренция в Италия няма да му липсва.

Том Дюмулен също има какво да доказва след неубедителното си представяне в Обиколката на Абу Даби (38-мо място). Много се очаква и от Ричи Порт, за когото това е първо голямо състезание след тежкото падане в Тура през юли.

На старта ще застанат също двукратният победител в пробега Винченцо Нибали (2013, 2016), подгласниците на Фруум в Тура – Ригоберто Уран и Ромен Барде, изгряващата колумбийска звезда Мигел Анхел Лопес и винаги амбициозния Фабио Ару. Не на последно място, Фруум ще има и сериозна вътрешна конкуренция в лицето на съотборника си Герант Томас.

В стартовия списък личат и отлични спринтьори като Петер Саган, Фернандо Гавириа, Марк Кавендиш и Кейлъб Юън, които ще премерят сили преди Суперкласиката Милано – Сан Ремо.

Тирено – Адриатико стартира в сряда, 7 март, с традиционния отборен часовник. Следват два спринтьорски, два полупланински и един планински етап преди финалния индивидуален часовник. Феновете на колоезденето ще могат да проследят на живо всички стартове от многоетапната надпревара в ефира на Евроспорт.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори