Квятковски спечели Тирено-Адриатико

Михал Квятковски (Sky) спечели Тирено-Адриатико! Полякът водеше с 3 секунди пред Дамиано Карузи още преди последния етап, а в индивидуалното бягане по часовник увеличи преднината си.

Победата сякаш в нито един момент не изглеждаше под съмнение, а Квятковски даде време от 11:34 минути, само на 20 секунди от победителя в етапа Роън Денис (BMC).

Карузо бе с 21 секунди по-бавен от Квятковски, но пък запази второто място в генералното класиране, въпреки силното каране на Герант Томас (Sky), който изпревари Микел Ланда (Movistar) за последното място на подиума.

„Когато започнах да загрявам бях уплашен, че нещо ще се обърка. Трябваше да намаля гумите. Беше опасно, не знам, дали имаше катастрофи, но имаше няколко завои и всичко можеше да се случи. Трябваше да внимавам, но имах добро чувства и затова свърших добре“, заяви Квятковски.

Втори в часовника завърши Йос ван Емден (LottoNL-Jumbo) на 4 секунди, а на 8 останаха Джонатан Кастровиехо (Sky) и Мадс Педерсен (Trek-Segafredo).

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори