Ланда с първа победа за Movistar

Микел Ланда (Movistar) спечели победата в четвъртия етап на Tirreno-Adriatico след хаотичен финал по изкачването на Sarnano Sassotetto. В крайна сметка Ланда успя да изпревари Рафал Майка (Bora-Hansgrohe) и Джордж Бенет (LottoNL-Jumbo).

За испанеца това бе първа победа за сезона, а успехът бе и първи за испанец в Тирено-Адриатико от тази на Алберто Контадор през 2014.

Ланда атакува по финалното изкачване като успя да настигне водещата група на Майка, след което направи мощен спринт от външната страна на последния завой, за да стигне до успеха.

Синята фланелка на лидер отиде в Дамиано Карузо (BMC), след като досегашният №1 Герант Томас (Sky) имаше механичен проблем преди последния километър.

Така Карузо води с едва секунда пред Михал Квятковски и 11 пред Вилко Келдерман. Ланда е четвърти на 20 при оставащи 3 етапа.

Другата голяма новина от етапа бе отпадането на Том Дюмолен (Sunweb), който катастрофира и трябваше да се откаже от по-нататъшно участие.

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори