След световната титла, първа победа за Гавирия в Световния тур

Фернандо Гавирия продължи доминацията на Etixx-QuickStep на Тирено-Адриатико с победа в масовия финален спринт на третия етап. Колумбиецът се справи, оставяйки зад себе си Калеб Юън (Orica-GreenEdge) и Елиа Вивиани (Sky).

„Напълно щастлив съм. Това е първото ми състезание в Световния тур и да победя е много удовлетворяващо за мен и отбора“, сподели след това Гавирия.

Едва миналата седмица Гавирия спечели втората си световна титла на писта, а сега записа и първа победа в Световния тур на колоезденето на шосе.

Гавирия бе в добра позиция в последния километър като застана отляво на Петер Саган (Tinkoff) и в правилния момент направи своята атака. Самият Саган трябваше да се задоволи с четвърта позиция.

Победителят от втори етап Зденек Щибар финишира спокойно в основната група и запази лидерската си позиция пред Дамиано Карузо.

Николай Михайлов (CCC Sprandi Polkowice) финишира 120-и с изоставане от 27 секунди. В генералното класиране българинът е 115-и с изоставане от 7:36 минути.

Снимка: facebook.com/tirrenoadriatico

Velocafe.bg
Повече в Съвети
30 причини да караме велосипед – част 3

Независимо дали става дума за подобряване на формата Ви, здравето или баланса по банковата Ви сметка, или като екологичен избор,...

Затвори