Малори е №1 часовникар на Тирено-Адриатико

Париж-Ница не е единственото голямо състезание през тази седмица. В сряда в Италия започна Тирено-Адриатико, а Адриано Малори (Movistar) спечели откриващия етап по краткото трасе от 5,4 км в индивидуалното бягане по часовник в Лидо ди Камайоре.

Италианецът преодоля трансето за 6:04 минути, побеждавайки само с една секунда Фабиан Канчелара (Trek) и с 2 Грег Ван Авермат (BMC).

Така Малори облече синята лидерска фланелка преди втория етап – 153 км от Камайоре до Каскина.

Първоначално първият етап на Тирено-Адриатико трябваше да бъде отборен часовник от 22.7 км, но организаторите промениха плановете си заради лошото време, което разруши част от пътищата по трасето.

В същото време в третия етап на Париж-Ница, Майкъл Матюс получи перфектно финално извеждане и стигна до победата. Австралиецът завърши първи, следван от Давиде Киломай (Lampre-Merida) и Джакомо Ницоло (Trek). По този начин Матюс се изкачи на първо място в генералното класиране, на една секунда пред Михал Квятковски (Etixx-QuickStep).

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори