Тирено-Адриатико: Контадор записа „една от най-добрите“ си победи

 

Алберто Контадор (Tinkoff-Saxo) постигна великолепна победа в петия етап на Тирено-Адриатико, показвайки голямата си класа по време на тежкото изкачване на Муро ди Гуардиагреле. Испанецът успя да направи сериозна разлика спрямо своите конкуренти в генералното класиране и така да заеме първото място.

Досегашният лидер Михал Квятковски имаше аванс от 16 секунди пред Контадор, но се представи лошо в тежкото изкачване, авансът му бе напълно заличен и полякът дори изпадна от топ 10. Втори в класирането вече е Наиро Кинтана, на 2:08 минути зад Контадор, а трети е Роман Кройцигер на 2:15.

„Без съмнение победата ще остане една от най-добрите в моята кариерата и ще я помня винаги“, каза победителят след финала.

Контадор нанесе своята атака 30 километра преди финала като по това време от откъсналата се група бяха останали Симон Гешке (Giant Shimano), Бенджамин Кинг (Gadmin-Sharp), Давид Де Ла Крус (NetApp-Endura) и Адам Хансен (Lotto-Belisol). Единствено Гешке и Кинг бяха в състояние да продължат заедно с Контадор като двамата хвърлиха много усилия и почти до финала бяха с него. Кинг първи се отказа от битката като в последствие финишира трети с изоставане от 45 секунди. Гешке се бори геройски и успя да остане в близост до испанеца като в крайна сметка бе втори на 6 секунди зад Контадор.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори