„Thracian Brevet 200km“ ще се проведе в събота

naredba_top

Тази събота /21 септември/ ще се проведе интересно събитие по шосейно колоездене за аматьори. „Thracian Brevet 200km“ ще стартира в Сливен в 7 часа. Оттам състезателите ще карат до Казанлък, след което финишират отново в Сливен. Общо колоездачите ще трябва да изминат 206 километра.

Вижте тук маршрутът на състезанието: http://www.openrunner.com/index.php?id=2895750

Вижте фейсбук събитието на състезанието: https://www.facebook.com/events/572651599450488/permalink/574088652640116/

А ето и подробности за „Thracian Brevet 200km“ от самите организатори:

1. Условия за участие.

Регламент АСР, Член 2: “В тези бревети може да участва всеки рандоньор, който е член или не на някакъв клуб, дружество или федерация и има застраховка. Непълнолетни се приемат след като представят разрешение от родителите, което освобождава АСР и дружествата – организатори от отговорност, както и медицинско удостоверение за годност, издадено преди не повече от 6 месеца.“
Съгласно разпоредбите на БФТ и МФВС, медицинско удостоверение, застраховка и каска се изискват от всички участници. Съгласно ЗДП велосипедистите трябва да разполагат със светлини и отражателна жилетка.
Регистрация на участниците. Провежда се от 20 до 21 ч вечерта преди старта, на основното място за нощуване и старт, Хотел Тома. Състои се от инструктаж, показване на застраховка и медицинско, проверка на велосипеда, заплащане на стартова такса и получаване на стартов пакет. По изключение се допуска явяване направо на старта, но само след предварително записване, включващо заплащане на стартова такса и изпращане на сканирано копие на медицинско и застраховка, както и снимка на оборудваните според изискванията велосипед и ездач. 
Застраховка. Минималното покритие на застраховката Злополука трябва да е 1000 лв.  
Медицинското може да е от личен лекар, като се записва, че участникът е във физическо и психическо състояние да измине посочените дистанции. Важи за съответните дистанции до 6 месеца от издаването.
Проверка на велосипеда. Проверява се състоянието на гумите, спирачките и фаровете, както и наличието на следните атрибути, в зависимост от дистанцията и сезона:

Дистанция Гуми Фар бял Фар червен Жилетка Отражатели Каска
200 км 1 зима зима зима дрехи / колело да
300 км 1 1 1 да дрехи / колело да
400, 600 км 2 2 2 да дрехи / колело да
1000, 1200 км 2 + 2 в багаж 2 + батерии 2 + батерии да дрехи / колело да

Стартова такса:

Такса – 25% * Начин на записване
6 лв. 4.50 лв. до 19:00 ч. на 13 Септември, петък.
8 лв. 6 лв. до 19:00 ч. на 19 Септември, четвъртък.
12 лв. 9 лв. до 19:00 ч. на 20 Септември, петък или на регистрацията.
* 25% отстъпка за клубове – членове на БФТ или представени с 10 и повече участника

Предимства на предварителното заплащане на стартовата такса:
1. Резервация на места за спане: Бистро Омега разполага с 2 четворки и 3 тройки на цена 10 лв. леглото. В Хотел Калина цената за легло е 15-18 лв. Допълнителна леглова база има на 1 км, до банята и на 2 км, Шато Уинди Хилс;
2. Включване в група за годишни застраховки през февруари и март – нужни са три имена и ЕГН;
3. Персонализиране на материалите за участие – поставяне на снимка върху бреветната карта и върху стартов номер, ако има такъв. (Снимките ускоряват обработката на контролите);
4. Получаване на налични медали – става по реда на записването.
Възстановяване на стартовата такса при неучастие:
1. Неучастие, инициирано от организатора (напр. анулиране на старт) – 100%
2. Неучастие, инициирано от участник:
– 100%, ако неучастието е заявено до 1 седмица преди старта;
– 50%, ако неучастието е заявено до 60 часа преди старта.
Стартовата такса включва:
1. Съдийска кола* по трасето, която оказва техническа и логистична помощ на контролите;
2. Стартов пакет: бреветна карта, подробно описание на маршрута, наредба с карта на маршрута;
3. Подкрепителни пунктове на някои явни и тайни контроли.
* Съдийската кола има контролни функции. Превоз на пътници и багаж се осигурява само в случай на сериозни механични или здравословни проблеми.

Организатор:
Лазар Владиславов: 0888-708639, lazar.v@mbox.contact.bglazar.v@gmail.com
Банкова сметка за превод на таксите:
BIC: FINVBGSF, IBAN: BG65 FINV 9150 10BG N0DI N0
Бъдете сигурни, че сте уведомили организатора по мейл или телефон при превод на пари!

2. Маршрут:
Старт/Финал:
 Пред Общината. Нерегистрирани участници се явяват 30 минути преди старта. Регистрираните се явяват 15 минути преди старта. Стартът се дава точно навреме, закъснелите тръгват, когато станат готови. На часовите контроли заверяването на картоните и засичането на времето е задължително. Там има и подкрепителен пункт. На вероятните секретни контроли се спира при поискване.

3. Контроли:

Контрола Отваря Затваря км Общо
Старт Сливен, пред Общината С 07:00 С 08:00 0 0
1 Кортенският баир, секретна       65
2 Твърдица С 09:28 С 12:36 84 84
3 Казанлък OMV С 10:48 С 15:36 45 129
4 Шивачевското пазарче, секретна       179
Финал Сливен, пред Общината С 13:26 С 20:44 77 206

4. Особености на маршрута:
До билото на баира на с. Николаево (10 км) са възможни разкъсвания. Препоръчва се това да не се прави, особено при западен вятър. Ако това все пак се случи – нека да не се увличаме по темпото на най-нетърпеливите, а да търсим група с подходящо темпо. По околовръстното на гр. Кермен (15 км) и през с. Гълъбинци (24 км) караме направо до разклона надясно за Златари и Нова Загора (26 км). Секретните контроли тук и на кортенския баир се осъществяват в движение чрез заснемане с камера. В с. Радево (44 км) да се внимава при излизането на главен път при спускане и знак „Стоп”.

В гр. Нова Загора (53 км) – (фиг. 1), имаме 3 варианта за преминаване, който не е сигурен – да ползва вариант „А” и да следва табелите за ОМВ. На кръговото при ОМВ да се внимава при пресичането на главен път Сливен – Ст. Загора.
В гр. Твърдица (84 км) минаваме през центъра – контролата е след пазарчето и моста. Оглеждайте се за съдийската кола, при липса на такава се взима касова бележка от произволен магазин. Тук ще има импровизиран подкрепителен пункт.

Да се внимава на спускането от Твърдица към Гурково (85-94 км) – настилката не е много добра.
Да се внимава при пресичането на главен път Нова Загора – Гурково (95 км).

В началото на Казанлък (129 км) вляво се намира бензиностанция ОМВ, където подпечатваме картоните или си запазваме касова бележка. Магазин „Добрев байк” е извън маршрута, на 3 км през центъра, там могат да се отстранят евентуални механични проблеми.

На връщане да се внимава по главния път – не е натоварен и има видимост, но автомобили и камиони карат бързо, да се кара плътно вдясно. Преди Мъглиж (138 км) и след надлеза на 179-ти км (Шивачевското пазарче) има заведения, където правят чудесни супи и спирането е по желание. Не пропускайте разклона за Злати войвода на 195-ти км. Внимавайте при излизането на главен път Сливен – Стара Загора и при преминаването на последните километри до финала.
Финал: Сливен, пред Общината. Картоните се подпечатват и подписват в ресторант Златна белка. Пристигналите се групират в интервали от по 5 мин. В картона се отбелязва часът на пристигане, както и желанието за получаване на медал. Цената на медала с нов дизайн е 15 лв. Нови участници получават безплатен медал при завършване на 200 и 300 км в годината на първото си участие. Специалните медали за супер-рандоньорите също са безплатни и се получават в края на годината.
Картоните: остават в организатора до получаването на заверките с уникален номер от Франция. Така заверените картони и получените (ако са поръчвани) медали се връчват на следващ бревет или се изпращат за сметка на получателя.
Точките: На базата на специална формула всеки участник – дори и незавършилите, получават определен брой точки. Основни показатели във формулата са дължината и денивелацията на дистанцията. Към така полученото базово число се добавят различни бонуси: за климатични условия, пол, възраст, отдалеченост при пътуване и др. Класирането по точки служи за определяне на най-активните коломаратонци за годината. Те получават право на различно подпомагане и спонсорство – основно при участие в международни прояви. Точки се получават за участие във всички организирани от БФТ бревети (подчинени или не на АСР), както и от участия в международни супер бревети на 1200+ км, организирани от LRM в чужбина. На базата на точките се определят носителите на наградите „Най-добър коломаратонец на годината” и „Най-проспериращ нов коломаратонец”.

5. След финала:
Участниците се очаква да започнат да пристигат пред сградата на Общината след 13 часа. Следва подпечатване на картоните и кратък отдих в ресторант Златна белка. Основната група финалисти се очакват между 15 и 17 часа.
Официалната част е предвидено да започне в 16:30 часа пред сградата на Община Сливен. Ще бъде направена ретроспекция на отминалия активен сезон и ще бъдат наградени най-добрите през годината. Това са на първо място супер-рандоньорите – всички, които са изминали и 4-те квалификационни дистанции от 200, 300, 400 и 600 км., както и завършилите „гросмайсторската” дистанция от 1000 км. Ще бъдат отличени също така и българските участници в международните супер коломаратони през годината (1200+ км). За пръв път имаме участие в 1 български и 3 чуждестранни маратона: в Унгария, Англия и Испания.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори