270 метра не стигнаха на Томас Декер да подобри едночасовия рекорд

Томас Декер бе много близо до това да подобри едночасовия рекорд за изминато разстояние на писта. Той обаче остана на метри от постижението на Роън Денис.

Декер измина 52.221 км за 60 минути на велодрома в Агуаскалиентес, Мексико, а за сравнение Денис бе изминал 52.491 км по-рано през месеца в Швейцария.

„Жалко е, че не успях да счупя рекорда“, сподели Декер след опита. „Знаех преди това, че Денис е направил много добро представяне и ще е много трудно. За съжаление усилията ми не бяха достатъчно добри, но не можех да направя повече. Винаги изискваш най-доброто от себе си и това беше най-доброто, което можех да направя.“

Декер започна много бързо в своя опит и до средата на 60-те минути караше изглеждаше, че ще счупи рекорда. Но обиколките му започнаха да стават все по-бавни и бе ясно, че всичко ще се реши в последните минути. В крайна сметка едва 270 метра не достигнаха на холандеца, за да подобри рекорда.

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори