Колелото, което не може да бъде откраднато

У нас, а и на много други места по света, кражбата на велосипеди е често срещано явление и надали са малко тези от нас, които могат да се „похвалят“, че им се е случвало да се сбогуват преждевременно със своето колело.

Добрата новина е, че може би вече има решение на нашия проблем, което да не включва тежките U-Lock заключвалки.

Става дума за велосипед по специален дизайн, който включва в себе си и заключвалка, а според създателите му той не може да бъде откраднат.

Как работи този велосипед? Долната тръба на рамката се отваря и става на две части, които с помощта на седалката на велосипеда и заключвалка с ключ към нея, се превръщат в кошмара за крадците на колела.

За да бъде откраднат велосипедът, ще трябва или да бъде изкоренен стълбът или дървото, на което е оставено колелото, или да бъдат разбити части от рамката, което би направило велосипеда безполезен.

IMG_9809

Прототипът е наречен The Yerka Project и е измислен от студентите Андрес Рой, Кристобал Кабейо и Хуан Хосе Монсалве от университета Адолфо Ибанес в Чили.

Тримата твърдят, че изобщо не са мислили за печалба, а са проектирали дизайна, след като колелото на Рой е откраднато на два пъти. Те се надяват моделът им да се превърне в бизнес след завършването им като имат и идеи за други иновативни велосипеди.

self-lock-bike

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори