The Armstrong Lie – филм за най-голямата лъжа в колоезденето

През 2009 година режисьорът на документални филми Алекс Гибни направи филм за завръщането на Ланс Армстронг в професионалното колоездене. Проектът на Гибни обаче бе отложен заради допинг скандала с Армстронг, избухнал в следващите месеци и години.

Признанието на Армстронг в интервю пред Опра Уинфри по-рано тази година, че е взимал допинг, отвори възможност пред Гибни да покаже на голям екран своя филм, но под друг ъгъл. Режисьорът се съсредоточава върху мощта и силата на култа към личността около Армстронг и тъмната страна на колоездача, свързана с употребата на забранени вещества през всички тези години.

Sony Pictures показа първия трейлър на филма, който проследява пътя на американеца от върха на спорта до пропадането след един от най-големите скандали в историята на спорта.

Двучасовият филм The Armstrong Lie (в превод: Лъжата на Армстронг) ще бъде показан за първи път по кината в САЩ на 8 ноември. Надяваме се да имаме възможността да го видим и в българските кино салони, но със сигурност ще успеем да го намерим в интернет.

Вижте трейлъра:

Velocafe.bg
Повече в Любопитно
Уникално видео – щраус гони колоездачи

С това видео определено ще се забавлявате много. Действието се развива в Южна Африка, където местни колоездачи тренират при скорост...

Затвори